Kuriosa om fisk & skaldjur

Här kan du läsa mer om olika ingredienser i våra recept och fördjupa din kunskap i ämnet! I bland kan det vara intressant och roligt att lära sig mer om ett livsmedel, dels för att briljera på nästa middag men också för att fatta bättre beslut i matbutiken. Oavsett av vilken anledning du är här hoppas vi att du kommer hitta något intressant om att läsa här!

Fisk- och skaldjursguiden fylls löpande på med nya intressanta artiklar.

Lär dig mer om Räkor!


 

Lär dig mer om Löjrom!


När man lagar mat är det alltid roligt att jobba med bra ingredienser eller råvaror som det också heter. Vad ingredienser egentligen är kan man undra. Det är bara en benämning på de livsmedel som vi använder oss av vid matlagning eller bakning.

Det är inte alltid lätt att välja rätt ingredienser när man lagar mat. Tittar man i butikshyllorna idag finns det inte bara en sort av saker och ting. Ska man exempelvis handla ägg finns det mängder av sorter och olika märkningar. Det är en djungel i hyllorna och ibland är det inte alltid sålätt att veta vad man ska välja.