Toast Skagen Per Morberg

toast skagen per morberg
2007 sändes första avsnittet av tv programmet Vad blir det för mat? Sedan dröjde det inte länge förrän Per Morberg var namnet på allas läppar. Från att ha varit känd som skådespelare har han kommit att bli ett av vårt lands mest folkkära tv-kockar. Självklart har även han en egen tolkning av Toast Skagen.

Toast Skagen Per Morberg, är hemligheten konjak?

Ingredienser till 4 personer

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk konjak
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör till stekning
  • 2 msk finhackad dill
  • 50 g löjrom
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skala räkorna och blanda dem med majonnäs och gräddfil i en bunke.
  2. Tillsätt konjak, salt och peppar.
  3. Rosta eller stek brödskivorna i smör.
  4. Blanda ner den hackade dillen i röran precis före servering, så att den behåller sin spänst.
  5. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom.
  6. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

Toast Skagen Per Morberg Receptet är hämtat ur hans kokbok: Morberg, scenen, livet och konsten att laga mat. Tycker du om receptet bör du titta närmare på denna bok. Den är full av recept och inspiration!

Mer från Morberg

Besök hans hemsida